Verksamhetsberättelse för Ungdomskommittén 2008

Säsongen startade lördagen den 19/4 med vårrustning av jollarna samt sedvanlig korvgrillning. Till denna helg hade också kassören (tack Bernt) levererat de fyra nya optimistjollarna som sponsrats till hälften av idrottslyftet och seglarförbundet och den andra hälften av FBK.

Samma helg var de båda tävlingssatsande ungdomarna Rasmus och Nathalie på träningsläger på seglargymnasiet i Motala för att finslipa sina tekniker inför kommande tävlingssäsong.

Fredagen den 25/4 startade årets seglarskola för nybörjare och fortsättare.

Varje fredag fram till sommarlovet deltog ett 20 tal barn i seglingen.

Som ungdomstränare har Rasmus Fornander och Marcus Ekström ställt upp och gjort en bra insats. Årets seglarläger genomfördes veckan innan midsommar. Ett 25 tal barn deltog, mestadels de barn som seglat på fredagar vilka också har förtur till deltagandet. Årets seglarläger bjöd på fint väder och mycket vind vilket gav bra förutsättningar till segling, lekar, fiske och ett besök från sjöräddningssällskapet. Under övernattningen på seglarholmen ryktas det också att den mystiske sopsäcksmannen var på besök. Under seglarveckan deltog också Oliver Fornander som tränare.

Efter sommarlovet startade så de veckovisa seglingarna åter upp. Dessa bytte namn och tid från fredagssegling på kvällen till söndagssegling på eftermiddagen. Detta resulterade i bättre vindförutsättningar och piggare ungdomar och gjorde seglingen roligare och effektivare.

Söndagen den 21 september avgjordes klubbmästerskap för Optimister, där 15 ungdomar deltog. Klubbmästare på A-bana blev Viktor Löfqvist och B-bana Isak Jenssen.

Söndagsseglingarna pågick till slutet av september och den 11/10 var det åter dags för att förbereda jollarna inför vinterförvarig. Många föräldrar och barn deltog i avslutningen med jollevård och korvgrillning.

I smålandscupen har i år Louise Nikolausson, Adam Fornander, Robert Kassling Viktor och Alexander Löfqvist deltagit från klubben i Optimistjolle. Nathalie Lagergren och Rasmus har deltagit med E-jolle.  Ett grattis till Rasmus som blev Smålandsmästare 2008 i E-jollesegling. Kappseglingskommittén arrangerade med hjälp av ungdomskommittén en deltävling i smålandscupen den 24/5.

Rasmus har förutom smålandscupen seglat Elitserie 1 och 2 samt deltagit i junior SM.

Numera har Rasmus lagt jollen på land och satsar på att hjälpa till med den kommande generationen kappseglare, förhoppningsvis kan han inspirera fler att söka sig ut på seglingsarenorna i Sveriges avlånga land, utanför Smålands gränser.

För Nathalie har det varit ett intensivt år med mycket resande och tävlande. Hon har deltagit i junior SM ett Nordiskt mästerskap, samt en massa elitserietävlingar. Hon blev också uttagen till VM men hade inte möjlighet att delta. Hon började i höstas på seglargymnasiet i Motala, och vi hoppas att hon trots sitt intensiva schema skall hinna med att också hon, inspirerar klubbens ungdomar att satsa på segling.

Ett stort tack till tränare föräldrar och seglande barn för ett härligt år, välkomna tillbaka 2009.

PS. Glöm inte att gå in och läs på FBK:s ungdomssida på webben som sköts av Marcus Ekström på ett mycket bra sätt. DS.


 


artisan global mediaSjöräddningenOKG AB