Verksamhetsberättelse för Ungdomskommittén 2007

Säsongen startade fredagen den 27/4 med sjöslag på seglarholmen, vilket innebar laglekar, frågesport och korvgrillning. Denna aktivitet var upptakt inför fredagsseglingarna som startade veckan efter.

Nathalie startade tävlingssäsongen och deltog med optimistjolle i Magic Marin Ester regatta i Holland där hon kom 57 i bronsseglingen.

28-29/4 var det regionkval 3 i RÅÅ, med två deltagande FBK ungdomar, Rasmusi optimist och Nathalie i E-jolle.

5-6/5 var det rikskval 1 i Kullavik. Från FBK deltog Nathalie. Rasmus var dessvärre förhindrad av sjukdom.

Smålandscup 1 gick av stapeln i Oskarshamn 12/5, där Figeholm deltog med en E-jolle seglare Nathalie, Rasmus låg fortfarande sjuk.

Rikskval 2 i Oxelösund 17-20/5 med två deltagande FBK ungdomar, Rasmus och Nathalie.

Smålandscup 2 avverkades i Växjö den 2:e juni. Rasmus knep 1:a platsen som enda FBK seglare i optimist, Nathalie seglade E-jollen i blåsvädret.

Fredagen före seglarveckan seglade de tiotalet ungdomarna som deltagit i fredagsseglingarna ut optimistjollarna, både klubbens och de privata, till seglarholmen. Där hölls en liten avslutning för vårterminen.

Seglarveckan gick av stapeln den 16 till 20 juni. Tjugo barn, fem ungdomstränare och ett antal tappra föräldrar deltog.  De första dagarna var mycket blåsiga, men solen sken och humöret var på topp. Fortsättningsgrupperna fick bra träning på att segla i hård vind och för nybörjargruppen blev det en hel del monarksegling.

Under dagarna blev det förutom seglingen också en hel det badande, kubb spel, besök av sjöräddningen, minigolfspel och den obligatoriska övernattningen.

25/6–1/7 seglades JSM i Marsstrand ca 500 seglare totalt, med mycket vind och stora vågor vilket kostade en mobiltelefon för tränare Oliver. FBK deltog med två seglare Nathalie i E-jolle och Rasmus i optimist. Nathalie gick vidare till NM och fick tävla i Danmark med placering 21 av 25.

Lördagen den 18 augusti så fick de tävlingssugna distriktsseglarna bege sig till Mönsterås för att segla den näst sista Smålandscupen. Rasmus, som nu också gick över till att segla E-jolle och  Nathalie deltog från FBK, i ett skiftande väder med strålande solsken, ösregn, vindstilla till friska vindar.

Höstens fredagsseglingar startade igen den 24/8.

25-26/8 deltog Nathalie och Rasmus i ett läger i Motala för att lära sig teknik. Många kapsejsövningar i det stormiga vädret resulterade i ett knäckt centerbord för Rasmus. Men de lärde sig en hel del välbehövlig hårdvindstrim. Nathalie hade tidigare under året deltagit i ytterligare ett träningsläger i Lomma.

Vid Elitserie 3/-07, den 8-9/9, i Bråviken deltog FBK med 2 seglare Nathalie och Rasmus vinden var som vanligt hård för våra nybörjare på e-jolle sidan.

15/9 arrangerade FBK träningsläger inför DM med ca 7 deltagare, lägret resulterade i att vi trots den hårda vinden fick upp tävlingslustan på optimistsidan.

Distriktmästerskap 2007 i tro det eller ej lätt vind. Söndagen den 16 september seglades det i år DM i Figeholms vatten, med få men entusiastiska deltagare. 

Vid årets sista Elitserie nr 4 -07 i Lomma, den 22-23/9, deltog 2 tappra FBK:are.

På Smålandscup 4 i Appladalen 29 september hade FBK med 2 nya A-optimistseglare Viktor och Louise samt Rasmus och Nathalie som E-jolle seglare. Smålandstiteln 2007 gick till Arvid ASSV i E-jolle och Petter VKSK i Optimist.

Lördagen den 13/10 var det upptagning av monarker och jollar samt jollevård inför vinterförvaringen samt avslutning för ungdomarna med det stående temat korvgrillning.

Under året deltog Louise Nikolausson,  Erik Niklasson, Viktor och Julia Strömhag, Robert Kassling, Gabriel Karlsson, Zack Angelis Danielsson. Simon Sandell, Adam Fornander, Samuel och Hjalmar Nilsson, Viktor och Alexander Löfqvist regelbundet i fredagsträningarna.

Ungdomarna har tränats av Marcus Ekström, Oliver och Rasmus Fornander.

Helgen den 1-2 december deltog sex representanter från kommittén i tränarkurs ”tränare grön”, förlagd till Motala seglargymnasium.

Kompletta resultat finns att hämta för smålandscuper på www.smsf.nu och för Optimist i region och rikskval på www.optisweden.nu och för E-jolle på www.e-jolle.se

 


artisan global mediaSjöräddningenOKG AB